Rechter tikt gemeente op de vingers over opleggen dwangsom De Hemel

Rechter tikt gemeente op de vingers over opleggen dwangsom De Hemel

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen moet van de rechtbank in Arnhem een besluit intrekken waarin horecagelegenheid De Hemel een dwangsom krijgt opgelegd wegens het exploiteren van een terras op een plek waar dat niet toegestaan is.

Gedeeltelijk gegrond

Omwonenden dienden een verzoek om handhaving in omdat zij vinden dat De Hemel horeca-activiteiten uitvoert die niet volgens het bestemmingsplan zijn. Het beroep van de horecagelegenheid is gedeeltelijk gegrond verklaard, omdat het besluit van de gemeente meer overtredingen suggereerden dan er daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Die moet nu met een nieuw besluit komen. De gemeente Nijmegen gaat nog wel in hoger beroep om haar eigen rechten veilig te stellen.

Geen overtreding

In een brief aan de raad legt het college uit wat de uitspraak van de rechter over het eerdere besluit van de gemeente Nijmegen inhoudt: ‘De voorzieningenrechter oordeelt dat deze last te ruim is geformuleerd. Er is alleen een overtreding geconstateerd vanwege het hebben van een terras op een bepaalde plek waar dat niet is toegestaan. Daartegen mogen wij optreden aldus de voorzieningenrechter. De last heeft echter betrekking op elk horecagebruik, en dat gaat te ver volgens de voorzieningenrechter. Want voor ander horecagebruik dan een terras is geen overtreding geconstateerd, aldus de voorzieningenrechter.’

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}