'Refugees Welcome'-tag hangt nu door heel Nijmegen

'Refugees Welcome'-tag hangt nu door heel Nijmegen

NIJMEGEN – Na de strijd rondom de 'Refugees Welcome'- tag van vorige week, is het nu al een paar dagen rustig rondom de Waalbrugpijler. Voor de binnenstad geldt echter totaal iets anders. De tekst 'Refugees Welcome' is nu in graffitivorm te vinden op zo'n twintig plekken in het centrum van Nijmegen. 

Tekst gaat verder onder de video.

Locaties

De tags zijn onder meer te vinden op locaties als de Grote Markt en de Pauwelstraat. De twee die op de Grote Markt zitten, zijn te spotten achter op het Marikenbeeld midden op de markt en nummer twee zit op de achterwand van de Hema. Andere locaties zijn verschillende steegjes en op de hoek van Bikershop Kersten. Het valt op dat de meeste tags op de route liggen van de Liberation Route die pas geleden onder de schop is genomen in verband met een aantal brandgrensplaatjes die op de route ontbraken. 

Waalbrugpijler

De situatie rondom de Waalbrug leek tot een eind gekomen. Echter is dit niet het geval. De extremisten van links en rechts blijven elkaar bestoken met pesterijen. De Waalbrug werd tot twee keer toe beklad en weer schoongemaakt. Nu is ineens op meerdere plekken in de stad de tekst 'Refugees Welcome' te vinden. Kortom de Waalbrugpijler is iets wat nog vaker gespreksonderwerp zal zijn in Nijmegen de aankomende tijd. 

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}