Reizigersvereniging Rover: ‘wisselen routes lijnen 331 en 14 geen goed idee’

Reizigersvereniging Rover: ‘wisselen routes lijnen 331 en 14 geen goed idee’

REGIO – Er verandert niet zo veel in de nieuwe busdienstregeling. Toch heeft reizigersvereniging Rover kritiek op de plannen van vervoerder Breng. Het omwisselen van de routes van de lijnen 331 en 14 in de buurt van de nieuwbouwwijk De Grote Boel in Nijmegen-Noord vindt Rover bijvoorbeeld geen goed idee.

Het aantal instappers bij de haltes aan de Fruitlaan in Oosterhout is op dit moment veel groter dan bij de haltes aan de Griftdijk.

Frequentiedaling lijn 6

Volgens Rover valt in Nijmegen vooral de frequentiedaling van de drukke buslijn 6 van station Nijmegen-Dukenburg naar Neerbosch-Oost in verkeerde aarde. In de daluren en op zaterdag rijden er straks geen zes maar vier bussen per uur door de stad.

Hoogzomerdienstregeling

Rover vind het positief dat de hoogzomerdienstregeling zeven weken duurt, in plaats van de door Breng gewenste acht weken. De buurtbus tussen Elst en Bemmel wordt niet opgeheven. En er worden niet meer reguliere lijnen vervangen door Breng Flex: de pilot van de taxidienst wordt eerst grondig geëvalueerd. Volgend jaar neemt de provincie een beslissing over Breng Flex.

Nieuwe bushokjes

De reizigersvereniging is verder te spreken over het verbeteren van de bushaltes. Breng heeft de haltevertrekstaten en plattegronden fors vernieuwd en overzichtelijker gemaakt. De vervoerder vervangt momenteel ook al de bushokjes.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}