Renovatie Waalbrug van start

Renovatie Waalbrug van start

NIJMEGEN – De renovatie van de Waalbrug is vrijdagochtend officieel van start gegaan. De komende anderhalf jaar zal onder meer de stalen constructie van de brug worden geschilderd, en ook het wegdek wordt aangepakt. Dat is ook nodig, aangezien de laatste renovatie alweer uit 1992 stamt. Destijds werd onder meer de busbaan aangelegd.

(bericht gaat verder onder video)

Beperkte rijbanen

Tijdens de renovatie zijn in beide richtingen twee rijstroken geopend; één voor fietsers en één voor gemotoriseerd verkeer. Auto's stadinwaarts rijden over de bestaande busbaan, staduitwaarts rijden deze voertuigen over het fietspad. 

Chroom-6

Toch is deze renovatie inmiddels al later gestart dan gepland. In mei 2018 werd alles al in werking gesteld om de renovatie te starten, maar destijds moesten de werkzaamheden worden afgeblazen door het ontdekken van het giftige bestandsdeel chroom-6, in de verf die op de brug zit. Inmiddels zijn de juiste maatregelen genomen om hier alsnog mee aan de slag te gaan en de verf te verwijderen.

Vierdaagse

Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse zullen in ieder geval geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Tijdens de eerste wandeldag op dinsdag 16 juli, kunnen wandelaars op de reguliere manier over de Waalbrug naar Elst.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}