Rolstoeltennisster Marjolein Buis neemt deel aan officieus WK

Rolstoeltennisster Marjolein Buis neemt deel aan officieus WK

BEUNINGEN – Rolstoeltennisster Marjolein Buis doet voor het achtste jaar op rij mee aan de NEC Wheelchair Tennis Masters, het officieuze WK aan het einde van het jaar. Dit vindt plaats van 28 november tot en met 2 december. Aan dit toernooi doen de 8 beste speelsters van de wereld mee, Buis is de huidige nummer 7 op de wereldranglijst.

Mondiale top-8

De nieuwe wereldranglijst van deze week gaf uitsluitsel over Buis' deelname. Na haar recente successen tijdens de Sardinia Open en French Riviera Open is ze zeker van deelname aan de seizoensafsluiter.

"Ondanks een half jaar blessureleed heb ik mijn positie in de mondiale top-8 toch weten te behouden," zegt Buis trots. "Ik streed met twee andere speelsters om de laatste posities die recht geven op deelname, het was best spannend."

Vorig jaar halve finales

De Singles Masters worden dit jaar in Orlando in Florida (Verenigde Staten) gehouden. Vorig jaar bereikte ze op de Singles Masters de halve finales, dus heeft ze behoorlijk wat punten te verdedigen voor de wereldranglijst. "Ja, dat legt wel druk op dit toernooi. De komende weken ga ik met mijn team keihard werken om weer goed te presteren en de goede lijn van de afgelopen maand door te trekken."

De 30-jarige Beuningse rolstoeltennisster speelt dit kalenderjaar nog vier toernooien, waaronder begin november het Bath Indoor Wheelchair Tennis Open in Engeland. Ook komt ze nog in actie in Bemmel van 28 november tot 2 december, en doet ze mee met het NK Rolstoeltennis in Alphen aan den Rijn.

Via onze mediapartner De Maas&Waler

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}