Romeny en wereldgoal Wolters helpen NEC langs Telstar

Romeny en wereldgoal Wolters helpen NEC langs Telstar

NIJMEGEN – NEC heeft in een spektakelstuk tegen Telstar zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Tegen de club uit Velzen-Zuid was het tot het einde toe spannend, maar Ole Romeny en Randy Wolters bezorgden NEC de drie punten. Het werd in het Goffertstadion 4-2.

Telstar was sterk begonnen aan het huidige seizoen. Waar NEC na drie wedstrijden op vier punten stond, had Telstar er al vier. Excelsior werd met 3-0 verslagen, FC Den Bosch met 1-0 en Jong AZ hield de ploeg van Andries Jonker op 0-0. Samen met De Graafschap is Telstar daardoor nog als enige zonder tegendoelpunten.

Tekst gaat verder onder de video.

NEC, dat al zes tegengoals kreeg, boekte vorig weekend tegen Roda JC de eerste overwinning van het seizoen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen de Limburgers bracht trainer Francois Gesthuizen één wijziging aan. Sven Braken ontbreekt wegens het afronden van een transfer, waardoor Ole Romeny net als tegen FC Eindhoven de spits is. 

NEC begon sterk aan het duel, maar had in de beginfase het vizier nog niet op scherp. Zo was Josef Kvida tweemaal gevaarlijk met een kopbal en schoot Ole Romeny na een goede actie te onbesuisd over. Bij zijn tweede poging was het raak. Anthony Musaba leverde een voorzet af op Romeny. Hij nam de bal aan in de zestien, draaide om zijn as en via een Telstar-been passeerde hij keeper Anthony Swolfs. 

Tweede helft

Halverwege de tweede helft kwam Telstar iets meer in het spel voor. Toch leverde dat weinig grote kansen op. De beste mogelijkheid van Telstar kwam vlak voor rust, toen Kharchouch de bal in de verre hoek langs Branderhorst probeerde te schieten. De keeper bracht met moeite redding en zo ging NEC met een voorsprong de rust in.

Vijf minuten na de pauze leek NEC de score te verdubbelen toen Jellert van Landschoot tegen een voorzet van Bas Kuipers aanliep, maar Swolfs kon met een hand de bal keren. Na een uur spelen profiteerde Telstar van een slappe fase van NEC. Van veraf kon Elayis Tavsan aanvoerder Branderhorst passeren met een geplaatst schot. 

De goal zat eraan te komen, omdat NEC zichzelf al een halfuur lang aan het ingraven was. NEC liet zich lang op zich zitten en kwam meteen weer op voorsprong. Randy Wolters was van kant gewisseld en schoot met zijn linker de bal schitterend in de verre bovenhoek. Daarna pakte NEC meteen door. Vijf minuten later werd Romeny weggestuurd door Mart Dijkstra en kapte terug in de zestien om vervolgens met rechts Swolfs voor de tweede keer te passeren.

Toch maakte het stugge Telstar het NEC nog spannend. Glynor Plet, koud in het veld, passeerde Branderhorst om een slotoffensief van Telstar op te zetten. Met Frank Sturing als extra verdediger werd het 5-2-3 uit de voorbereiding opnieuw uit de kast gehaald. Door het extra slot op de deur was Telstar ondanks de enorme drang naar voren niet echt meer gevaarlijk. 

Sterker nog, in de counter werd het duel helemaal beslist. Invaller Ayman Sellouf pikte de bal rond de middenlijn om vervolgens Jonathan Okita, een andere invaller, weg te sturen. Met een solo binnen de zestien omspeelde hij drie Telstar-verdedigers en vervolgens legde hij ook nog Swolfs in de luren.

Door de ruime overwinning op Telstar stijgt NEC met stip op de ranglijst. Na vier wedstrijden en zeven punten staat het nu op de vijfde plek. Na de interlandbreak komen er twee belangrijke wedstrijden aan voor NEC, uit tegen FC Den Bosch en thuis tegen De Graafschap.

Scoreverloop

19' Ole Romeny (Anthony Musaba) 1-0
60' Elayis Tavsan (Senne Lynen) 1-1
64' Randy Wolters (Jellert van Landschoot) 2-1
69' Ole Romeny (Mart Dijkstra) 3-1
72' Glynor Plet (Frank Korpershoek) 3-2
90' Jonathan Okita (Ayman Sellouf) 4-2

Gele kaarten: Van de Looi (NEC)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst (C); Terry Lartey-Sanniez, Cas Odenthal, Josef Kvída, Bas Kuipers; Tom van de Looi, Jellert van Landschoot (83' Frank Sturing), Mart Dijkstra; Anthony Musaba (70' Jonathan Okita), Ole Romeny (86' Ayman Sellouf), Randy Wolters.

Opstelling SC Telstar: Anthony Swolfs; Redouan El Yaakoubi, Benaissa Benamar, Frank Korpershoek (C) (86' Tuur Houben), Anthony Berenstein, Melle Springer (65' Glynor Plet); Charlie Gilmour, Senne Lynen, Sven van Doorm (76' Anass Najah); Elayis Tavsan, Mohamed Kharchouch.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}