Gemeente Wijchen wil geen algemeen rookverbod, MHC Wijchen wel

Gemeente Wijchen wil geen algemeen rookverbod, MHC Wijchen wel

WIJCHEN – De gemeente Wijchen wil het roken in openbare ruimtes terugdringen. Maar een algeheel rookverbod opgelegd door de gemeente is volgens hen niet de oplossing.

“We kunnen beter rokers ontmoedigen dan het te verbieden. Anders krijg je mensen die stiekem gaan roken en dat is een beweging die je helemaal moet zien te voorkomen,” aldus wethouder Burgers van Jeugd en Gezondheidszorg in de gemeente Wijchen.

Tekst gaat verder onder de video.

Eigen rookbeleid

Ook Harmen Schipper, voorzitter van de hockeyclub MHC Wijchen denkt dat een rookverbod opgelegd door de gemeente niet de oplossing is. "Ik denk dat de verenigingen hun eigen rookbeleid moeten vormgeven," aldus Schipper.

Helemaal niet roken op de club

Schipper spreekt uit ervaring, want zelf is de club dit seizoen gestart met een algeheel rookverbod. "We hebben nog wel gekeken naar een rookplek maar dan zit je met de plek. Of het was te dicht bij het veld of vlakbij het speeltuintje. Toen hebben we gezegd misschien moet je dat ook niet willen en moeten we gewoon één lijn trekken. Dat is voor iedereen duidelijker," concludeert Schipper.

Andere verenigingen

Voetbalclub SV AWC uit Wijchen heeft ook al de eerste stappen gezet naar een rookvrije club. Zij hebben een rookvrije zaterdag ingevoerd, omdat op die dag de jeugd aan het voetballen is. De komende tijd gaat de gemeente Wijchen in gesprek met verschillende verenigingen om het te hebben over hun visie op het rookbeleid.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}