Rotary organiseert Water-wandeling voor goede doel

Rotary organiseert Water-wandeling voor goede doel

NIJMEGEN – Mensen die letterlijk op de been willen komen voor het goede doel, kunnen op zondag 14 april meedoen aan een zogenoemde Water-wandeling. Jong en oud lopen dan een route van 10 km door het Nijmeegse Rivierpark, en zamelen daarmee geld.

Het opgehaalde geld is voor vluchtelingenkampen in Nigeria. Gezinnen in nood krijgen zo eindelijk schoon drinkwater en sanitair.

De Water-wandeling wordt georganiseerd door vier Rotary Clubs, namelijk die van Nijmegen, Nijmegen Zuid, Lingewaard Bemmel, en Rijk van Nijmegen. De organisatie mikt op zo’n 200 deelnemers, die zich kunnen aanmelden tot 4 april.

Veiligheid in vluchtelingenkampen

In Nigeria zijn volwassenen en hun kinderen massaal op de vlucht geslagen voor terreurorganisatie Boko Haram. In vluchtelingenkampen zoeken ze veiligheid, maar daar ontbreekt het vaak aan schoon drinkwater en sanitair.

Met het bijeengelopen geld gaat hulporganisatie ZOA zeven waterputten en zes latrineblokken aanleggen in het kamp Maiduguri. ZOA is een christelijke noodhulp- en wederopbouworganisatie, die zich inzet voor mensen in crisisgebieden.

Wandeling en programma

De Water-wandeling en het hele programma daar omheen, duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Vanaf 9.30 uur is er een inloop met koffie & thee in Cultuurspinnerij De Vasim, aan de Winselingseweg in Nijmegen. Tussen 10.00 en 11.00 uur krijgt men onder meer informatie over de Nigeriaanse vluchtelingen, en het waterbeheer in Nederland.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}