Ruim 2000 fietsen gestolen in Nijmegen in 2016

Ruim 2000 fietsen gestolen in Nijmegen in 2016

HOEVELAKEN – In Nijmegen werd vorig jaar in totaal 2.066 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. Dat is een daling van bijna negen procent in vergelijking met vorig jaar. Toch bezet de Waalstad daarmee plek vijf op de landelijke ranglijst van meeste aangiftes per duizend inwoners. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) uit Hoevelaken.


Fors hoger
In 2016 werden in Nijmegen 12 aangiftes gedaan per duizend inwoners. Daarmee bezet Nijmegen in Gelderland de eerste plek. Zutphen staat met 8,6 aangiftes per inwoner op plek twee. Arnhem bekleed met 8,1 aangiftes de derde plek. Nijmegen scoort ook fors hoger dan de buurgemeenten. Beuningen komt met 4,3 aangiftes per duizend inwoners het dichts in de buurt. 

Stijging in Beuningen
Er werden in de regio 2016 wel minder aangifte gedaan dan in het jaar ervoor. In Nijmegen daalde het aantal aangiftes met 8,9 procent. In andere gemeenten zoals Heumen en Berg en Dal daalde het aantal aangiftes respectievelijk met 29,6 procent en 29 procent. Alleen in Beuningen steeg het aantal aangiftes. In totaal werd er in 2016 94 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. Dat is een stijging van bijna 12 procent in vergelijking met 2015. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}