Ruim 20.000 studenten Radboud gratis naar Museum Het Valkhof

Ruim 20.000 studenten Radboud gratis naar Museum Het Valkhof

NIJMEGEN – De ruim 20.000 studenten van de Radboud Universiteit mogen voortaan gratis naar Museum Het Valkhof op het Kelfkensbos in Nijmegen. Dit is een van de onderdelen van de samenwerking die het museum en de universiteit zijn overeengekomen.

Museum Het Valkhof en de Radboud Universiteit hebben donderdag een intentieverklaring ondertekend, dat het startsein betekent voor een structurele samenwerking.

Relatie kunst en wetenschap

De intentieverklaring was onderdeel van het symposium ‘Bruggen Slaan’, dat donderdag 12 september werd gehouden. Het symposium draaide om de vraag of het mogelijk is om de ooit vanzelfsprekende relatie tussen kunst en wetenschap nieuw leven in te blazen. Ook gaat men onderzoeken wat deze verbinding de maatschappij vervolgens zou kunnen bieden.

Brug slaan naar samenleving

De Radboud Universiteit en Museum Het Valkhof delen de overtuiging dat ontmoeting, toenadering en een verdieping van discussies kunnen bijdragen aan de missie die beide instellingen hebben en een brug kunnen slaan naar de samenleving.

Om de relatie tussen kunst en wetenschap verder vorm te geven, worden door museum en universiteit inhoudelijke programma’s ontwikkeld. De intensieve samenwerking in het najaar van 2018 voor de tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’, is daar een sprekend voorbeeld van, zo stellen beide instellingen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}