Ruim 36.000 euro voor onderzoek naar medicijnen

Ruim 36.000 euro voor onderzoek naar medicijnen

WIJCHEN – De Grote Estafette-tocht heeft afgelopen weekend €36.414,00 voor medicijnonderzoeken van energiestofwisselingsziekten op weten te halen. Er werd een 240 km Hardloop Challenge en een Fiets Estafette-tocht van 1.122 km georganiseerd.

Verschillende hardlopers van onder andere Atletiek Vereniging Wijchen en lopers uit Beuningen hebben 24 uur lang hardgelopen op een vaste route. Vooraan fietste penningmeester Douwe de Jager met de navigatie. De route ging langs verschillende MITO Hart Punten. Op deze punten wonen kinderen met een energiestofwisselingsziekte of ouders die hun kinderen verloren zijn aan deze ziekte. 

Een van de MITO Hart punten van het huis van Casper uit Nijmegen, hij fietste net als veel andere patiënten een paar kilometers mee. Ook rende ambassadeur Jochem van Gelder mee. Langs grote delen van de weg stonden foto’s en kaarsen van patiënten, maar ook van al overleden kinderen.

Aan het eind van het evenement maakten de organisatoren Remco en Paulien de opbrengst voor het medicijnonderzoek bekend aan professor Smeitink.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}