Ruim 7,5 miljoen investering renovatie wooncomplex Druten

Ruim 7,5 miljoen investering renovatie wooncomplex Druten

DRUTEN – In Druten-Zuid wordt volgende maand begonnen met de renovatie en verduurzaming van het wooncomplex de Vlakkers. Deze renovatie door Standvast Wonen kost ruim 7,2 miljoen euro en moet in het voorjaar van 2020 zijn afgerond.

De openbare ruimte rondom het wooncomplex wordt opnieuw door de gemeente ingericht en daar is ruim 330.000 euro mee gemoeid. De provincie subsidieert dit alles met een half miljoen euro. Als de renovatie is afgerond, dan wordt gestart met de aanpak van de omgeving van het complex.

Volgens de provincie kenmerkt het plangebied in Druten-Zuid zich door toenemende verpaupering en afnemende sociale samenhang. Er is relatief weinig groen, en juist veel verharding. Het plan beoogt de veiligheid en leefkwaliteit te verbeteren en er komt meer groen in plaats van verharding.

Alle woningen van het gas af

Alle woningen worden gasloos en gaan volledig over op elektrisch. Alle verbeteringen leiden tot minimaal vier sprongen qua energielabel, zo zegt de provincie. Door alle aanpassingen wordt het aantal woningen in het gebied teruggebracht van 72 naar 67 woningen.  

In de Vlakkers worden onder meer sociale huurwoningen gerenoveerd, zoals HAT-woningen (Huisvesting Alleenstaanden en Tweepersoonshuishoudens). Ook gaat het om goedkope koopwoningen en herbestemming van leegstaande winkelruimte.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}