Ruim dertig bewoners Groene Heuvels wonen er langer dan vijf jaar

Ruim dertig bewoners Groene Heuvels wonen er langer dan vijf jaar

EWIJK – Op het recreatiepark Groene Heuvels in Ewijk, dat ruim 200 vakantiehuisjes telt, stonden één jaar geleden 91 bewoners ingeschreven bij het bevolkingsregister van de gemeente Beuningen. Van hen wonen er 34 al vijf jaar of langer op het park. Een vijftal bewoners staat met 8 jaar het langste ingeschreven.

Dat antwoordt het college van B&W dinsdag op vragen van PvdA-raadslid Sijmen Versluijs. Hij had gevraagd om een overzicht van bewoners van de Groene Heuvels, die langer dan één jaar staan ingeschreven in het bevolkingsregister.  

Tekst gaat verder onder de video.

Gemeente verstrekt geen gedoogbeschikkingen

Permanente bewoning van de vakantiehuisjes op het park is niet toegestaan. Het college benadrukt dat men nooit een gedoogbeschikking heeft verstrekt aan bewoners.

Vanaf de start van Groene Heuvels is de gemeente bezig geweest met handhaving. De gemeente heeft de afgelopen jaren een aantal procedures gevoerd over het onrechtmatig gebruik van de recreatiewoningen. Die hebben volgens het college in enkele gevallen geleid tot het beëindigen van het onrechtmatig gebruik.

Gemeente wil weten wie er op Groene Heuvels wonen   

De 91 bewoners zijn vooral huisjeseigenaren die er permanent wonen en arbeidsmigranten die er permanent woonachtig zijn. Het college wijst er op dat deze gegevens waarschijnlijk niet volledig zijn, omdat bewoners vertrokken kunnen zijn zonder dat aan de gemeente Beuningen te hebben doorgegeven.

De gemeente heeft begin dit jaar twee grote controleacties uitgevoerd op de Groene Heuvels. Men wilde een duidelijk inzicht krijgen wie er allemaal op het park verblijven. Zo is inmiddels bekend geworden dat er meer dan 500 buitenlandse arbeidsmigranten op het park wonen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}