'Ruimte zat in Orientalis voor een veilig dagje uit'

'Ruimte zat in Orientalis voor een veilig dagje uit'

HEILIG LANDSTICHTING – Museumpark Orientalis gaat per 1 juni weer open, met aan het roer een nieuwe directeur. Erna van de Ven heeft vorige maand het stokje overgedragen aan Hans Jansen. Orientalis ligt midden in een bosrijk gebied van 30 hectare in Heilig Landstichting.

Volgens het museum kan in deze coronatijd in alle rust en ruimte van de natuur worden genoten, zonder andere bezoekers tegen het lijf te lopen in deze 1,5 meter samenleving. Er is de afgelopen weken druk gewerkt om Museumpark Orientalis om te bouwen tot een veilig dagje uit binnen het Rijk van Nijmegen.

Beperkt aantal bezoekers

Dat houdt in dat het museum een beperkt aantal bezoekers kan ontvangen. Zij kunnen op datum tickets bestellen om drukte bij de kassa te voorkomen. Er staan informatieborden om bezoekers te wijzen op de maatregelen en er zijn extra medewerkers om hen hierin te begeleiden.

Sommige activiteiten, waarbij fysiek contact nodig is, zoals het schilderen van henna, zullen niet meer mogelijk zijn. Daarom zijn er activiteiten bedacht die bezoekers met behulp van uitleg op afstand zelf kunnen uitvoeren. Ook zijn er diverse tentoonstellingen te bezoeken in Orientalis.

Nieuw leven

Hans Jansen: 'Met nieuwe technieken, zoals een app voor kinderen waarmee ze op zoek kunnen naar een Romeinse helm of een app speciaal voor natuurliefhebbers, wil ik het museum nieuw leven inblazen en op andere manieren meer interactie creëren'. Jansen geeft ook aan dat er wordt gedacht aan bijvoorbeeld muzikale events of theatergroepen die in de buitenlucht willen optreden. Er zullen meer samenwerkingen worden aangegaan; zo bieden de historische gebouwen in het park bijvoorbeeld plek voor kunst.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}