Ruit spelersbus NEC sneuvelt tijdens schermutselingen

Ruit spelersbus NEC sneuvelt tijdens schermutselingen

MAASTRICHT - Een ruit van de spelersbus van NEC is vrijdagochtend tijdens ongeregeldheden gesneuveld. Dit gebeurde na de wedstrijd in Maastricht tussen MVV en NEC. Algemeen directeur Wilco van Schaik zegt dat het geen bewuste actie is geweest. 

'Er waren schermutselingen bij het verlaten van het uitvak tussen supporters en de ME', aldus Van Schaik tegenover Omroep Gelderland. 'Daarbij is met grint en met stenen gegooid. De spelersbus stond precies in die linie van die schermutselingen en is daarbij geraakt.' De algemeen directeur noemt het zeker geen bewuste actie gericht tegen de spelers.

Grimmig

Toch werd de sfeer rondom de wedstrijd voor aanvang al gekenmerkt als grimmig. SV-voorzitter Jeroen Rengers sprak van een "enorme politiemacht in het uitvak". NEC-aanhangers moesten één voor één uitstappen, terwijl ME'ers tot de tand toe bewapend waren, aldus Rengers. 'Met provocatie lok je problemen uit', zegt hij op Twitter. Op de Facebookpagina van supportersgeleding HKN zijn filmpjes en foto's te zien van de politie-inzet in Maastricht. 

Vuurwerk

Op het veld ging de selectie van NEC na afloop van de wedstrijd in gesprek met de meegereisde supporters in het uitvak, die duidelijk van zich lieten horen. Zo zou er vuurwerk op het veld zijn gegooid, wat mogelijk schade aan het kunstgras heeft veroorzaakt. Ook zouden er vernielingen zijn aangericht aan het stadion.

Bij terugkeer van de spelersbus in Nijmegen stonden supporters te wachten om verhaal te halen. Daarbij hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}