Samen met de leraar stage lopen in de zorg

Samen met de leraar stage lopen in de zorg

REGIO – “Kennis is één, maar het uitvoeren is het allerbelangrijkste,” vertelt Sophie Fioole, staigaire bij Zorggroep Maas en Waal. Zij heeft dus in elk geval een stageplaats weten te vinden, maar dit geldt helaas niet voor alle toekomstige zorgmedewerkers.

Bij het ROC merken ze dit steeds meer. Er zijn “meer studenten, en minder stageplaatsen,” aldus Albert Zeggelaar, ROC-directeur van de afdeling Zorg, Welzijn en Sport. Hij is blij dat er meer mensen in de zorg willen gaan werken, gezien de personeelstekorten. Het blijkt echter lastig om voor iedereen een geschikte stageplaats te vinden, en dus moet het ROC het soms anders oplossen, zoals met thuisopdrachten. Ook gaan docenten soms mee met stagiairs. Die docenten bieden dan de ondersteuning die de stageaanbieder niet kan leveren.

Tekst gaat verder onder de video.

Annemarie Eskes is zo’n docent. Zij ondersteunt op de werkvloer, maar is niet de begeleider van de stagiairs. Die rol wordt nog altijd vervuld door het huidige zorgpersoneel. Eskes: “Zij begeleiden de studenten, maar ze leren vooral met en van elkaar."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}