Schaatsevenement Beuningen On Ice wordt groter dan ooit

Schaatsevenement Beuningen On Ice wordt groter dan ooit

BEUNINGEN – De negende editie van het schaatsevenement Beuningen On Ice (BOI) wordt komende winter groter dan ooit. Volgens woordvoerder Mark van Loveren van de organisatie, komt er een ijsbaan te liggen van 1.065 vierkante meter, ofwel de grootste mobiele ijsbaan van Gelderland.

De ijsbaan wordt ongeveer een derde groter dan bij de vorige editie. van Beuningen On Ice.

De kleine ijsbaan speciaal voor kinderen tot en met zo'n 8 jaar, gaat van 150 vierkante meter oppervlakte naar 300. Daarmee wordt de kinderijsbaan dubbel zo groot en komt zo een belangrijke wens van de organisatie in vervulling.

Twee jaar geleden bij de laatste BOI waren er meer dan 60.000 bezoekers, onder wie 30.000 schaatsers. Toen werd duidelijk dat de accommodatie aan de grenzen kwam van de mogelijkheden.

Nieuwe identiteit en nieuw logo

Beuningen On Ice groeide uit zijn jasje en daarom komt er nu ook een beduidend grotere tent dan voorheen. Zo is er ook meer ruimte voor allerhande horeca-activiteiten.  

Aangezien Beuningen On Ice een grote stap voorwaarts maakt, hoort daar volgens Mark van Loveren ook een nieuwe identiteit bij. Dat wordt onder meer benadrukt door een nieuw logo dat men gaat introduceren.

Het schaatsevenement gaat op zaterdag 14 december van start en duurt drie weken lang tot en met zondag 5 januari. Traditiegetrouw komt BOI te staan op het Asdonckterrein langs de Van Heemstraweg in Beuningen, tegenover de rooms-katholieke kerk.

Bouwplannen Asdonckterrein

De afgelopen 30 jaar waren er diverse bouwplannen voor het Asdonckterrein en ook nu weer bestaan er plannen. Ze lijken zelfs concreter dan ooit tevoren. Bovendien willen meerdere politieke partijen dat er een evenemententerrein op de Asdonck blijft bestaan.

Het is echter maar de vraag of dit evenemententerrein in de toekomst voldoende capaciteit zal hebben voor een dergelijk groot schaatsevenement. De organisatoren van BOI zijn hierover in gesprek met de gemeente.

Volgens Mark van Loveren heeft BOI enkele weken geleden een brief gestuurd naar alle politieke partijen in de gemeenteraad. Als er appartementen zouden worden gebouwd vlakbij het evenemententerrein, dan is de kans groot dat toekomstige bewoners gaan klagen over geluidsoverlast.  

Groep vrijwilligers groeit nog steeds

Beuningen On Ice was twee jaar geleden alleen mogelijk dankzij de inzet van een kleine 300 vrijwilligers. Voor het komende schaatsfestijn zullen er opnieuw zo'n 300 vrijwilligers nodig zijn.

Mark van Loveren benadrukt dat hij zich geen zorgen maakt of er wel voldoende vrijwilligers zullen zijn. ’’De groep vrijwilligers groeit nog steeds. We benaderen mensen vaak persoonlijk of ze een bepaalde vrijwilligerstaak op zich willen nemen,’’ zegt Van Loveren.

Daarnaast zijn er de financiële en materiële bijdragen van vele tientallen organisaties, verenigingen en bedrijven. Ook de gemeente Beuningen helpt volop mee. Niet financieel, maar wel door bijvoorbeeld het terrein vooraf goed egaal te maken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}