Scheidingsbalken tegen crossen op De Gelenberg Druten

Scheidingsbalken tegen crossen op De Gelenberg Druten

DRUTEN – Op sportpark De Gelenberg in Druten worden maatregelen genomen om illegaal crossen tegen te gaan. Het college van B&W heeft besloten om scheidingsbalken aan te leggen aan de voorzijde van het sportpark. Vooralsnog is het de bedoeling dat de balken hier twee jaar lang komen te liggen.

Politie en gemeente zeggen al langere tijd klachten te krijgen van omwonenden, bezoekers van het sportpark en het bestuur van voetbalclub DIO’30. Die klachten gaan over crossen en driften aan de voorzijde van De Gelenberg.

Relatief goedkope oplossing

Het crossen en de aanwezigheid van hangjongeren kan gevoelens van onveiligheid geven bij betrokkenen en het levert ook gevaarlijke situaties op, zo stelt het college. Het normale verkeer van het zwembad, de scouting of de voetbalclub heeft geen last van de balken.

Het plaatsen van de scheidingsbalken kost eenmalig 8.500 euro. Het college noemt dit een relatief goedkope oplossing die ook goed werkt. Bovendien kan dit snel worden gerealiseerd. De scheidingsbalken zijn ook op andere plekken in de gemeente om andere redenen geplaatst en dat heeft zichtbaar resultaat opgeleverd.

Minder sociale controle

Het college zegt zich te realiseren dat de crossende auto’s mogelijk een andere plek gaan zoeken op het sportpark. Aan de achterzijde is ook een parkeerplaats, waar minder sociale controle is.

Daarnaast is het zo dat op De Gelenberg momenteel cameratoezicht wordt gerealiseerd vanwege hangjongeren. Er worden dus twee maatregelen uitgevoerd voor dezelfde problematiek en dus ook dubbele kosten. Het college stelt dat het mogelijk is dat beide maatregelen voor langere tijd worden uitgevoerd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}