'Sinterklaascadeau is uitgegroeid tot volwaardige hobby'

'Sinterklaascadeau is uitgegroeid tot volwaardige hobby'

NIJMEGEN – Het eerste 'knikkerbanenmuseum' werd dinsdagmiddag geopend in Nijmegen. Knikkerbaanbouwer Jelle Bakker heeft allerlei knikkerbanen tentoongesteld in de expositieruimte van Tante Hannie in de Molenpoort. In het museum kunnen bezoekers kijken naar verschillende knikkerbanen en kan men wat leren over de geschiedenis van het knikkeren.

Jelle Bakker raakte als kind al gefascineerd door knikkerbanen: "Ik kreeg van Sinterklaas ooit een rood-gele knikkerbaan. Die leek een beetje op een waterbaan bij het zwembad. Sindsdien is het uitgegroeid tot een volwaardige hobby", vertelt de knikkerbaanbouwer. Inmiddels doet Bakker regelmatig inspiratie op tijdens bezoeken aan waterglijbanen en achtbanen van pretparken.

Tekst gaat verder onder de video.

YouTubekanaal

De knikkerbaanbouwer heeft ook een kanaal op YouTube en post regelmatig video’s van knikkerwedstrijden. Deze video’s zijn al door miljoenen mensen bekeken. Veel mensen zijn hierdoor erg nieuwsgierig geworden: "Er komen mensen van veraf speciaal naar mijn knikkerbanen kijken. Laatst waren er mensen helemaal vanuit Groningen naar Nijmegen gekomen", vertelt Bakker.

Ook krijgt Bakker weleens bezoek uit het buitenland: "Ik heb ook weleens Amerikanen gehad die fan waren van mijn video’s. Die kwamen dan een weekendje naar familie en die pakten dan gelijk mijn knikkerbanen mee", aldus Bakker.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}