Sociaal Maas en Waal wil dat Sociaal Team zich profileert via spreekuren

Sociaal Maas en Waal wil dat Sociaal Team zich profileert via spreekuren

DRUTEN – De partij Sociaal Maas en Waal stelt voor dat het Sociaal Team van de gemeente Druten een vast spreekuur gaat houden in de dorpshuizen van de kernen in de gemeente. Ook zou er volgens de partij misschien een proef moeten komen met een avondspreekuur van het Sociaal Team voor de inwoners op het gemeentehuis.

Fractievoorzitter Dini Uitdehaag van Sociaal Maas en Waal denkt dat de instelling van een spreekuur een goede methode is om het Sociaal Team beter zichtbaar te maken.

'Preventie belangrijke taak Sociaal Team'

De gemeente Druten concludeerde eerder dit jaar dat het Sociaal Team onvoldoende bekend is bij de inwoners. Het college van B&W heeft daarop 50.000 euro uitgetrokken om de inwoners meer te betrekken bij de activiteiten van het Sociaal Team.

De belangrijkste taak van het Sociaal Team is om inwoners te activeren en te ondersteunen in hun maatschappelijk functioneren. Daarnaast behoort preventie tot de taken van het team.

College houdt vast aan eigen plan

Het college van B&W voelt weinig voor het instellen van spreekuren in de dorpshuizen. Wethouder Sjef van Elk houdt vast aan de oorspronkelijke plannen om het Sociaal Team meer bekendheid te geven. Het voorstel van Sociaal Maas en Waal wijst de wethouder dan ook af.

De gemeente wil bijvoorbeeld informatiemiddagen organiseren, waarbij het Sociaal Team een eigen informatiehoek krijgt. Het Sociaal Team richt zich dan speciaal op preventie. De gemeente is volgens Van Elk op 1 augustus gestart met de eigen aanpak en zal die in de zomer van volgend jaar evalueren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}