SP en wijkraad Lent: "We houden hoop op andere route zandauto’s"

SP en wijkraad Lent: "We houden hoop op andere route zandauto’s"

NIJMEGEN – Raadslid Marij Feddema van de SP heeft de hoop nog altijd niet opgegeven dat het college van B&W uiteindelijk alsnog zal kiezen voor een alternatieve route voor de vrachtwagens voor het komende zandtransport in Lent.

Vertegenwoordigers van de wijkraad Lent en raadslid Feddema hebben vrijdagochtend 15 februari nog overleg gevoerd met de betrokken verkeersambtenaren van de gemeente. Volgens het SP-raadslid lopen de gesprekken nog en zij ziet nog kansen om het college te overtuigen van een voor de bewoners meer veilige route van de zandauto’s.

Collegeprogramma zegt niets over route zandauto’s

Feddema vindt het niet vreemd dat de SP-fractie zich verzet tegen het beleid van een college waar de SP zelf deel van uitmaakt. Ze wijst er op dat in het collegeprogramma niets vermeld staat over de route die de vrachtwagens gaan maken. "We zijn het als SP-fractie op dit punt niet eens met het college, maar dat moet af en toe kunnen," zo stelt Feddema.

Voor de nieuwbouwwijk Stelt-Zuid is veel zand nodig, waardoor elke vijf minuten een vrachtwagen door Lent gaat rijden, gedurende tien weken of langer. De wijkraad Lent vindt het transport door de wijk te gevaarlijk en wil dat de gemeente een andere route regelt. Ze hebben een petitie opgesteld die door vele omwonenden is ondertekend en waarin wordt gevraagd om een alternatieve en verkeersveilige route.

College houdt rekening met scholen

Het college van B&W houdt vooralsnog vast aan een route dat de zandauto’s via de Vrouwe Udasingel en Turennesingel naar het bouwterrein rijden. Wel gaat men rekening houden met de aanvangs- en sluitingstijden van de scholen langs deze route. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}