SP komt met alternatief raadsvoorstel zandvervoer Lent

SP komt met alternatief raadsvoorstel zandvervoer Lent

NIJMEGEN – Voor het Comité #ZandErover uit Lent wordt het woensdag 27 februari er op of er onder. Dan beslist de Nijmeegse gemeenteraad over de route die de zandvrachtwagens gaan rijden naar het ontwikkelingsgebied de Stelt.

Tijdens de raadsvergadering gaat SP-raadslid Marij Feddema een voorstel indienen om het zandtransport via een verkeersveilige, alternatieve route te laten rijden, zo meldt het comité.

Petitie voor gemeenteraad

Voorafgaand aan de gemeenteraad zal het comité een petitie overhandigen aan de Nijmeegse raadsleden. Ook geven ze een kleine, met zand gevulde, kunststof kiepwagen. Bewoners van Lent hebben zich verenigd in comité #ZandErover met als doel om het zandtransport door de Lentse straten te voorkomen en, omdat het zandvrachtverkeer al is begonnen, ook te stoppen.

Eerder op de woensdag ontvangt de buurt een aantal raadsleden van verschillende politieke partijen, zodat ze kunnen ervaren hoe het is gesteld met de verkeerssituatie en geluidsoverlast als er iedere 5 minuten een vrachtwagen rijdt. 

Sinds begin februari rijden er al vrachtwagens door de straten van Lent, naar ontwikkelgebied Stelt Zuid, waar woningen en een school worden gebouwd. Nu rijden er lege vrachtwagens, om vervuilde grond af te voeren.

Vanaf maandag vrachtwagens met bouwzand

Vanaf maandag 25 februari gaan er gevulde vrachtwagens met bouwzand rijden. Bewoners vrezen voor de verkeersveiligheid. 

De huidige route van het zandtransport loopt via de Vrouwe Udasingel en de Turennesingel. Op de route zijn meerdere rotondes, kruisingen met voorrangsfietspaden en toegangswegen naar vier nabijgelegen scholen, een wijkcentrum en sportvelden.

Het comité #ZandErover stelt voor om de vrachtwagens via de Mauritssingel en dan linksaf voor de Waalbrug langs naar ontwikkelgebied de Stelt te laten rijden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}