Speciale Market Garden dag in Vrijheidsmuseum Groesbeek

Speciale Market Garden dag in Vrijheidsmuseum Groesbeek

GROESBEEK – Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek staat op zondag 20 september in het teken van 76 jaar Operatie Market Garden. Het museum opent om deze reden al vanaf 10.00 uur zijn deuren voor het publiek.

Dan is ook de tijdelijke tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in Films’ te bezoeken en te beleven. In de expositiezaal zijn props en kostuums te zien van bekende en minder bekende films. Van klassiekers zoals A Bridge Too Far en Zwartboek tot recentere producties zoals Inglourious Basterds , Unsere Mütter, unsere Väter en Dresden. Tussen de topstukken bevinden zich een kostuum van Tom Hanks, een script van Sean Connery en een uniform van George Clooney.

Tekst gaat verder na de video:

Live muziekoptredens

In het Vrijheidsmuseum zijn zondag tussen 11.00 en 16.00 uur live muziekoptredens van de Pauwergirls op het buitenterrein van het museum. Hun repertoire bestaat uit herkenbare liedjes van de jaren ’40 tot nu: van de Andrews Sisters tot Caro Emerald, van luisterliedjes tot meezingers en danshits.

Fieldtrips

In samenwerking met het Vrijheidsmuseum organiseert Grateful Generation Tours daarnaast fieldtrips in een authentieke Willy's MB uit WO2 langs de slagvelden van Operatie Market Garden. Het zijn korte tours van 30 minuten.

Foto: Twitter

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}