Sportscholen nog steeds dicht, hoe blijven we fit?

Sportscholen nog steeds dicht, hoe blijven we fit?

REGIO – De sportscholen in Nederland zitten nog altijd dicht. Veel sportscholen bieden hun leden wel een alternatief, in de vorm van workout videos of online lessen. En anders kan je natuurlijk altijd nog de sportschool in huis halen door online sportattributen te kopen, maar dat moet je wel wat voor over hebben, zo blijkt uit een rondgang langs webwinkels.

Wat de sportscholen aanbieden

De sportschool MyHealthClub in Nijmegen heeft onder meer online gestreamde lessen en fitness workouts. Clubmanager Nadia van Hal: “We hebben online lessen via Teams zodat er interactie kan ontstaan tussen trainer en de groep. We hebben ook de mogelijkheid voor leden om buiten in Nijmegen 1 op 1 lessen in te plannen met een van onze trainers.” Veel sportscholen bieden toegang tot exclusieve sportvideo’s of thuis-trainingen. Sommigen organiseren ook vraag- en antwoordsessies met diëtisten en coaches. Bij onder meer sportschool Go4Fit in Wijchen kunnen leden mailen, en krijgen dan een persoonlijk sportschema dat aansluit op de attributen die ze thuis al hebben. 

Webshops leeggekocht 

Dat laatste lijkt nu extra handig, want nieuwe sportspullen bestellen is een hele opgave. Bij webshops als Betersport.nl, Decathlon en Coolblue zijn de betaalbare dumbbells, haltersets, kettlebells en nog veel meer thuis-gymspullen uitverkocht. De webshop Bol.com geeft bij veel producten een langere levertijd dan normaal. Als mensen toch de spullen in huis willen halen zouden ze langer moeten wachten of prijzen van €500,- betalen voor duurdere alternatieven. 

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om te sporten met lichaamsgewicht, via YouTube video’s volgen. Cardio als wandelen of fietsen is ook niet te vergeten als manier om fit te blijven. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}