SSH& en Talis pakken samen appartementencomplexen Heidepark aan

SSH& en Talis pakken samen appartementencomplexen Heidepark aan

NIJMEGEN – Woningcorporatie Talis en studentenhuisvester SSH& beginnen samen met groot onderhoud aan in totaal 236 woningen bij het Goffertpark. De twee appartementencomplexen aan de Heideparkseweg in Nijmegen zijn in de jaren tachtig gebouwd.

Voor het eerst gaan SSH& en Talis samenwerken bij groot onderhoud. Volgens beide corporaties moet de samenwerking zorgen voor een besparing in de kosten, betere plannen en minder overlast voor bewoners. Het project wordt uitgevoerd door één aannemer: De Variabele. Beide corporaties voeren de veranderingen zonder huurverhoging voor de huidige huurders uit.

Door de samenwerking kunnen bouwplannen en ontwerpen gemakkelijk worden gedeeld en kan het ‘groen’ rondom de gebouwen in één keer worden aangepakt. Daarnaast zijn er technische werkzaamheden die voor beide gebouwen gelijk zijn.

Plannen SSH&

SSH& is bezig met de voorbereidingen van de plannen voor haar studentencomplex Heidepark. De levensduur van dit gebouw wordt verlengd tot 2060. De gevelkozijnen en het ventilatiesysteem worden vervangen. Bovendien gaat de flat van energielabel E naar minimaal label B. Verder wil SSH& de uitstraling van het gebouw aanpakken.

Er wordt onderzocht of de komst van een extra bouwlaag mogelijk is. Hierdoor zouden 35 woningen kunnen worden toegevoegd aan de huidige 105 zelfstandige eenpersoons appartementen voor ouderejaars. SSH& wil in 2045 een geheel CO2 neutrale woningvoorraad hebben.

Talis verbouwt Heydepark

Talis begint, na de sloop en nieuwbouw van de hele Kolpingbuurt, nu met het nieuwe project aan de woningen aan de Heideparkseweg. Eind maart 2020 verwacht de corporatie klaar te zijn met de werkzaamheden aan gebouw Heydepark.

Het gehele gebouw krijgt energielabel A en voelt straks ‘als nieuw’. Het verduurzamen gebeurt onder andere door het aanpassen van de warmteopwekking en het isoleren van de vloer van de eerste bouwlaag.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}