Stadspartij: “Bewoners Tolhuis overvallen met bouw Warmte Overdracht Station voor hun huis”

Stadspartij: “Bewoners Tolhuis overvallen met bouw Warmte Overdracht Station voor hun huis”

NIJMEGEN – Stadspartij Nijmegen heeft vragen gesteld aan het college over de bouw van een Warmte Overdracht Station en een tijdelijke voorziening langs de 22e straat in Tolhuis. Hiermee moet de nieuwbouwwijk Hof van Nijmegen op de voormalige HAN-locatie aan de Van Schuylenburgweg van warmte voorzien worden. Bewoners waren hier echter niet van de hoogte, zegt Stadspartij Nijmegen.

Warmtenet

De plannen van het college zijn om in Dukenburg een warmtenet aan te leggen. De nieuwbouwwijk gaat al op die manier van warmte voorzien worden, en daarvoor is een Warmte Overdracht Station (WOS) nodig. Alleen komt die dus niet in Hof van Nijmegen zelf. “Tot grote schrik en verbazing van bewoners in de wijk Tolhuis aan de 22e straat ontvingen zij vorige week een brief van Klok Bouw waarin hen wordt meegedeeld dat er op korte termijn een WOS voor hun huis wordt gebouwd”, schrijft raadslid Jean-Paul Broeren. “Dit WOS-gebouw van drie meter hoog komt permanent pal voor hun deur, op het plantsoen. Daarnaast wordt hier ook nog een tijdelijke voorziening gebouwd. De bewoners zijn volledig overvallen door dit besluit. Daarbij rijst de vraag waarom deze WOS in een bestaande wijk Tolhuis wordt gebouwd en niet, als logischerwijs zou worden verwacht, wordt ingepland in de nog te bouwen wijk Hof van Nijmegen.”

In gesprek gaan

Broeren wil nu van het college weten hoe het participatieproces is verlopen en wat de noodzaak is van ‘deze snelle bouw’. Daarnaast vraagt hij het college waarom het WOS-gebouw niet in Hof van Nijmegen zelf gerealiseerd wordt. Hij hoopt dat de gemeente bereid om in gesprek te gaan met de bewoners aan de Tolhuis 22e straat en Klok Bouw om te zoeken naar een alternatieve locatie bij Hof van Nijmegen of elders, op een locatie die ‘niet zo prominent bij bewoners voor de deur is’.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}