Stadspartij DNF: "Houd plek over voor de Donjon"

Stadspartij DNF: "Houd plek over voor de Donjon"

NIJMEGEN – "In de nieuwe inrichtingsplannen van het Valkhofpark moet een plekje vrij blijven waar in de toekomst mogelijk tóch een donjon herrijst." Dat zei Wendy Grutters van Stadspartij DNF zondag in het RN7-radioprogramma Studio de Streek.

Betrokkenen stelden dat het nu nog financieel onmogelijk is om de Donjon te herbouwen. Maar Grutters heeft een positievere kijk op het project dan de wethouder. "Het kan goed dat de discussie in de toekomst terugkeert, vooral omdat de meerderheid vóór de herbouw heeft gestemd."

Tekst gaat verder onder de video.

Oorzaak

Grutters heeft nog steeds pijn in haar hart als het om de afloop van de Donjonplannen gaat. Ze vertelt dat problemen ontstonden zodra besloten werd de bouw van de donjon met de herinrichting van het Valkhofpark te koppelen. "De stichting Donjon moest toen óók het park gaan inrichten. En omdat in de tussentijd meerdere keren de eisen zijn aangepast, en er vaak opnieuw getekend moest worden, is het project enorm vertraagd. Als de stichting alleen voor de Donjon verantwoordelijk was, dan was het project een stuk minder complex geworden."

Gebiedsvisie

De gebiedsvisie van het valkhofpark bevat geen definitieve plannen. "Het is een mooie visie, maar het punt is dat er niet genoeg financiële middelen zijn om alles te kunnen realiseren wat er in staat."  Er is 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om het valkhofpark te renoveren. Plannen als de herinrichting van het Valkhofmuseum zijn echter niet haalbaar volgens Grutters. Het zichtbaar maken van de Burchtmuren en de restauratie van het Sint Nicolaaskapel zijn plannen waar ze wél over te spreken is.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}