Start aanleg glasvezelnetwerk in Oosterhout

Start aanleg glasvezelnetwerk in Oosterhout

NIJMEGEN – KPN NetwerkNL begint op 10 juni met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Nijmegen Oosterhout. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

De uitrol van glasvezel in Oosterhout (Nijmegen Noord) is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Volgens KPN neemt in elk huishouden het datagebruik sterk toe. Zo kijken we digitale tv, gamen, luisteren we muziek via internet en streamen we filmpjes.

"Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30 procent. Glasvezel kan die groei aan en hierdoor is Oosterhout klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst," zegt Anneke Cornelissen, projectmanager.

Woningen kosteloos aangesloten

KPN NetwerkNL legt straat voor straat het glasvezelnetwerk aan in een gebied dat globaal wordt omsloten door de Griftdijk en de Oude Groenestraat. Alle woningen worden volgens KPN kosteloos aangesloten. Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 15 juni terecht in het glasvezelinformatiepunt bij De Klif aan de Pijlpuntstraat 1 in Nijmegen.

KPN NetwerkNL is onderdeel van KPN en houdt zich bezig met de aanleg, het beheer en het vernieuwen van het vaste netwerk. Men heeft de ambitie om heel Nederland te voorzien van snel internet. Per gebied en gemeente kijkt KPN NetwerkNL naar de meest efficiënte en effectieve manier om dit te bereiken.

Het netwerk van KPN is een open netwerk. Dat betekent dat naast KPN nog veel meer providers hun diensten over dit netwerk leveren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}