Start glasvezelcampagne Druten ook voor buitengebied

Start glasvezelcampagne Druten ook voor buitengebied

DRUTEN – DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Druten. Als 25% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk én een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders vóór 6 juli 2020 komt er glasvezel. Dat gaat ook snel internet en televisie in huis brengen in het buitengebied.

Inwoners van Afferden, Deest en Puiflijk hebben eerder al een aanbod ontvangen onder de naam Glasvezel buitenaf. Dit is de voorloper van DELTA Fiber Netwerk, maar richtte zich met name op de buitengebieden.

Thuiswerken

Juist in deze tijd, nu het hele gezin thuis is, kinderen online les krijgen en veel mensen thuiswerken, blijkt de noodzaak van een stabiele en snelle internetverbinding.

Inwoners in Druten, die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting, worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Glasvezel buitenaf

Eerder voerde DELTA Fiber Netwerk onder de naam Glasvezel buitenaf een glasvezelcampagne in Zuid-Gelderland, waar het buitengebied van de gemeente Druten onderdeel van was. Op dit moment is de aanleg van het glasvezelnetwerk hier in volle gang en volgens DELTA heeft eind 2020 iedereen die een abonnement heeft afgesloten een werkende glasvezelaansluiting in huis.

DELTA en Caiway

DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA uit Zeeland en Caiway.

Foto: Wikimedia Commons

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}