Start samenwerking voor bouw 2100 woningen Nijmegen-West

Start samenwerking voor bouw 2100 woningen Nijmegen-West

NIJMEGEN – Woningcorporaties, bouwbedrijven en een ontwikkelaar hebben donderdag een overeenkomst ondertekend om het bouwplan Dijkkwartier Oost te realiseren. Tussen de Weurtseweg en de Waalhaven in Nijmegen-West komen in totaal 323 huur- en koopappartementen. De bouw start volgend jaar na de zomer en het is de bedoeling dat begin 2023 de laatste appartementen worden opgeleverd.

Dankzij deze samenwerking komen er betaalbare woningen voor meerdere doelgroepen binnen één wooncomplex, zo stellen gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development), de woningcorporaties Talis en Portaal en bouwbedrijven KlokGroep en Trebbe.

Ongeveer 2.100 appartementen

Het gaat om 164 sociale huurappartementen, 54 middeldure huur-, 45 sociale koop-, en 60 vrije sector koopappartementen in het Waalfront van Nijmegen. Onder de woonblokken komen 185 parkeerplekken en een grote fietsenstalling. De gezamenlijke binnentuin verbindt de verschillende woonblokken met elkaar.

In het Waalfront worden tot 2028 naar schatting 2.100 woningen gerealiseerd, inclusief  stedelijke voorzieningen. Het bestaat uit zes deelplannen: Handelskade, Haven/Eiland, Dijkkwartier, Waalkwartier, Fort en Koningsdaal. Alle deelplannen hebben een eigen karakter, met als gemene deler de oriëntatie op de Waal.

Dijkkwartier derde deelplan Waalfront

Deelplan Handelskade is het eerste deelgebied dat compleet werd opgeleverd. De woningen in deelplan Koningsdaal zijn inmiddels in verkoop, dan wel aanbouw. Dijkkwartier is het derde deelplan dat in 2020 in aanbouw gaat.

BPD is van plan om de middeldure huurappartementen op te nemen in het BPD Woningfonds, dat nog dit jaar samen met de Rabobank wordt opgericht. Het bedrijf is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Ze zijn marktleider in Nederland en maken  onderdeel uit van de Rabobank.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}