Stevenskerk staat avond lang in teken van roeisport

Stevenskerk staat avond lang in teken van roeisport

NIJMEGEN – In de Stevenskerk in Nijmegen wordt een bijzondere manifestatie gehouden waar de roeisport centraal staat. Op maandagavond 28 oktober is er in de kerk een inloopmanifestatie waar iedereen aan roeiers vragen kan stellen over hun favoriete sport.

Bezoekers kunnen ook zelf ervaren hoe het is om te roeien. De roeimachines staan klaar voor geïnteresseerden die een stoomcursus roeien willen volgen. Volgens de organisatoren, die het roeien duidelijk willen promoten, zijn er maar weinig sporten die zo veel mogelijkheden biedt als roeien.

Verschillende varianten

Op de manifestatie is iedereen vanaf 19.30 uur welkom en is de informatiemarkt geopend. Leden van verschillende verenigingen vertellen over alle varianten in de roeisport, zoals wedstrijdroeien, toerroeien, marathonroeien en het zogeheten coastal rowing. Dat gebeurt met ondersteuning van roeimateriaal, foto's en filmpjes. Ook de mogelijkheden voor mensen met een beperking komen aan de orde.

In de Stevenskerk zijn onder andere de roeiverenigingen RV de Waal, Phocas, De Drie Provinciën en Jason vertegenwoordigd. In de Zuiderkapel interviewt journalist Rob Jaspers prominente roeiers. Onder zijn leiding wordt een debat gevoerd over de betekenis en de toekomst van de roeiverenigingen in de regio Arnhem-Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}