Stijging coronabesmettingen ook in Nijmegen en omstreken zichtbaar

Stijging coronabesmettingen ook in Nijmegen en omstreken zichtbaar

REGIO – Het aantal coronabesmettingen stijgt ook in onze regio. Uit cijfers van de Rijksoverheid blijkt dat er in Nijmegen en omstreken ook veel besmettingen zijn.

De totale cijfers in de gemeente zijn heel verschillend. Zo zijn er in de vier omliggende gemeenten in totaal net zoveel gevallen als in heel Nijmegen. Dit komt waarschijnlijk door de dichtere bevolkingsdichtheid. Ook spelen de hoge hoeveelheid besmettingen onder studenten mogelijk een rol. 

In Nijmegen zijn nog geen extra maatregelen getroffen. Deze zijn al wel getroffen in zes andere gemeenten namelijk: Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden).

In de periode van negen tot en met 22 september zijn er de volgende getallen per gemeente bekend, het gaat hier om nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners:

-       Nijmegen 233,6 (415 meldingen)
-       Wijchen 124,1 (51 meldingen)
-       Druten 63,4 (12 meldingen)
-       Beuningen 115,9 (30 meldingen)
-       Overbetuwe  96 (46 meldingen) 

Deze grafiek bestaat uit cijfers van de week van maandag 14 september tot en met maandag 21 september. En deze betreft de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen en Over-Betuwe. De cijfers uit deze grafiek zijn afkomstig van de rijksoverheid. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}