LEES TERUG | Storm Dennis raast over Nijmegen en omgeving

LEES TERUG | Storm Dennis raast over Nijmegen en omgeving

NIJMEGEN – Storm Dennis raast over het Rijk van Nijmegen. In Beuningen, Berg en Dal en in Nijmegen moest de brandweer eraan te pas komen om omgewaaide bomen te verwijderen. Ook waaiden her en der dakpannen van daken en in Nijmegen moest zelfs het dak van een appartementencomplex het ontgelden.

In de Nijmeegse wijk Hees in de Dr. Hessel Groeneveldstraat legde de brandweer enkele afgewaaide dakpannen weer terug op zijn plek.  

20.45 uur Ook een voetbalvereniging aan de Energieweg in Nijmegen viel ten prooi aan storm Dennis. Op het terrein van de club sneuvelden enkele bomen, waardoor materieel van de club beschadigde. 

19.30 uur Ook in de Dr. De Blecourtstraat in Nijmegen was het dak van een woning het doelwit van storm Dennis. Daar moest een hoogwerker van de brandweer eraan te pas komen om losliggende delen van het dak te verwijderen. Hierdoor kon erger worden voorkomen.

18.55 uur Op de A326 belandde ter hoogte van Wijchen een vrachtwagen in de sloot. De wind duwde de wagen van de weg, zo verklaarde de chauffeur aan onze verslaggever. 

18.51 uur Dennis neemt in kracht toe. In de Klimopstraat in Nijmegen waaide een compleet dak van een appartementencomplex af. De bewoners van de bovenste verdieping moesten hun woning verlaten en hun heil elders zoeken. De brandweer was met twee voertuigen aanwezig, maar kon weinig anders doen dan de stabiliteit van het gebouw controleren. 

17.49 uur Dennis lijkt het tot nu toe vooral op fietspaden gemunt te hebben. In Berg en Dal blokkeerden omgevallen bomen nu niet alleen een fietspad, maar ook de rijbaan was gesperd door de omgewaaide bomen.

Aan de Weteringsweg in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moest de de brandweer een omgewaaide boom van een fietspad verwijderen. Daar is meteen ook een tweede boom gekapt, omdat die ook dreigde om te vallen.

Aan de Valerianuslaan in Beuningen sloeg Dennis toe. Daar waaide een boom op een auto, die ongehavend onder de takken van de boom tevoorschijn kon komen.

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}