Stranden in de regio goed bezocht in 2020, ondanks afsluitingen tijdens piekuren

Stranden in de regio goed bezocht in 2020, ondanks afsluitingen tijdens piekuren

REGIO – Afgelopen zomer was het ondanks het corona virus druk op de recreatieplassen in onze regio. Vanaf het begin van de coronacrisis tot 1 juni was het nog rustig, en waren sommige recreatieplassen afgesloten voor de mensen. Vanaf 1 juni tot 1 september waren er veel meer bezoekers, zegt de woordvoerder van Leisurelands, de beheerder van veel stranden: “Tijdens de piekdagen hebben we parkeerplaatsen afgesloten waardoor er niet meer mensen naar binnen konden komen.” Bij die afsluitingen werd samengewerkt met de Veiligheidsregio en de politie.

De drukte tijdens corona

Omdat het in het begin tijdens de coronacrisis zo rustig was hebben ze minder omzet kunnen boeken. Nijmegen en omstreken hebben veel recreatieplassen, Berendonck, de Groene heuvels, Mookerplas en Wylerbergmeer zijn en blijven populair. In het jaar 2020 zitten deze recreatieplassen op bijna 700.000 bezoekers. Leisure Lands geeft aan: “Na de lange sluiting vorig jaar door baggerwerkzaamheden om de waterkwaliteit te verbeteren op Wylerbergmeer is dit recreatiegebied bezig met een revival”.

Het verdienmodel

Een deel van de inkomsten van Leasurelands viel in 2020 wel deels stil. “Wij hebben 3 verdienmodellen, dat zijn festivals en evenementen, inkomsten door ondernemers en door de parkeertickets” zo vertel Leisure Lands. Nu de evenementen en festivals niet door konden gaan hebben vanuit er geen inkomen gekregen. De inkomsten kan je denken aan restaurants die op de grond van Leisure lands staan.

Foto: Leisure lands

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}