Stroom aan reserveringen bij de kapper, nog vóórdat ze officieel open mogen

Stroom aan reserveringen bij de kapper, nog vóórdat ze officieel open mogen

WIJCHEN/LENT – Kappers en hun klanten in de regio staan te popelen om weer open te gaan, na een sluiting van 2,5 maand. Hoogstwaarschijnlijk komt het verlossende woord dinsdagavond van het kabinet: vanaf 2 maart zullen kapperszaken weer open mogen. De voorwaarden die daar precies bij horen zijn echter nog niet bekend.

De voorgenomen opening van kapperszaken lekte dit weekend al uit. Tot nu toe blijkt dit soort gelekte informatie over coronamaatregelen meestal betrouwbaar. Volgens kapper Glenn van den Eijs, die samen met zijn 2 broers de kapperszaak House of Brothers in Wijchen runt, stromen de reserveringen voor een knipbeurt al aardig binnen. Ook bij kapster Dalal van Dalal Hairstyling in Lent gaat het hard:. “Meteen nadat bekend werd dat de kappers weer open mogen werden we gebeld door klanten. We hebben ook toen meteen weer de schema’s voor een knipbeurt online gegooid zodat mensen hun knipbeurt kunnen inplannen. We hebben nu meteen een vol schema vanaf 2 maart.”

Voorbereidingen

De kappers weten dus nog niet welke voorwaarden de regering koppelt aan het bezoeken van de kapper. Bij Dalal Hairstyling hebben ze al wel besloten om iedere klant die binnenkomt een nieuw mondkapje te geven. Zo denken ze het coronavirus nog beter tegen te gaan. Bij House of Brothers plannen ze nog niet vooruit met het nemen van maatregelen zoals het ophangen van een plastic scherm. “Als we nu plastic schermen gaan kopen die uiteindelijk niet nodig zijn doen we onnodige uitgaven en aangezien we de afgelopen tijd sowieso al veel inkomsten zijn verloren is dat niet handig.” Vertelt Glenn van den Eijs.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}