Student filosofie RU wordt CEO Eiffel, voor één dag

Student filosofie RU wordt CEO Eiffel, voor één dag

NIJMEGEN – Max Koelemij, derdejaars student filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft een wedstrijd gewonnen waardoor hij voor één dag CEO van Eiffel wordt. De prijs werd donderdag uitgereikt door de topvrouw van het juridisch bedrijf.

Koelemij is erg tevreden met het winnen van de wedstrijd, georganiseerd door The Economic Board, een organisatie die zich inzet voor economische groei in de regio Nijmegen-Arnhem-Wageningen. “Ik ben een beetje overweldigd en ontzettend blij,” aldus de aankomend 'topman voor-een-dag'. Om kans te maken op de prijs moest Koelemij in een interview aangeven waarom hij geschikt zou zijn als CEO. De jonge filosoof liet blijkbaar een goede indruk achter, want donderdag kwam hij als winnaar uit de bus.

Nieuwe invalshoeken

Over hoe hij de wedstrijd heeft gewonnen, zegt Koelemij dat hij met een nieuwe insteek moest komen. Als filosoof wilt hij nieuwe invalshoeken bedenken om bestaande problemen op te lossen. “Bijvoorbeeld klimaatverandering: iedereen heeft het over CO2-uitstoot verminderen, maar dan kijk ik naar file-rijden en denk: 'Dat is pas een bron van CO2 uitstoot, dat moeten we tegengaan,'”

Ervaring met out-of-the box denken heeft de student al. Voor RVN@, een beweging die jonge ondernemers, bedrijven en de maatschappij met elkaar in verbinding brengt, werkte Koelemij mee aan een spel om kinderen te leren wat hun eten is en waar het vandaag komt, om zo meer bewustzijn te creëren.

Een groot avontuur

Dit najaar zal de jonge filosoof aantreden als CEO van het juridisch dienstverlening bedrijf in Arnhem: “Voor mij is het nu nog een groot avontuur wat er gaat gebeuren.”

Meer weten over de ideeën van Max Koelemij? Aanstaande zondag is hij tussen 12.30 en 13.00 uur te gast in het RN7-radioprogramma 'Studio de Streek'.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}