Studenten knus onder deken om energie te besparen

Studenten knus onder deken om energie te besparen

NIJMEGEN – "De kou is echt verschrikkelijk maar we proberen het leefbaar te houden." Dat zegt studente Anniek Weber. Ze woont aan de Groesbeekseweg en doet er alles aan om zuinig te leven.

Energierekening omlaag

Halverwege de Student Energy Race zijn de 150 deelnemers erg fanatiek. Negentien studentenhuizen gaan de strijd aan. Tijdens de ‘race’ proberen studenten uit Nijmegen, Amsterdam, Leiden, Delft, Deventer,Rotterdam en Utrecht zoveel mogelijk energie te besparen. Het zorgt voor flinke kortingen op de energierekening en er worden geldprijzen verdeeld.

De tekst gaat verder onder het audiofragment

Het project duurt vijf maanden. De gemiddelde besparing op de energierekening van alle deelnemende huizen is op dit moment al 35 procent.

Dekentjes

Rianne Persoon woont met vier andere studenten in een huis aan de Weurtseweg. "Wij leven op dekentjes en doen zo weinig mogelijk de verwarming aan. Als het echt te koud is gaan we met elkaar op één kamer zitten en lekker een filmpje kijken."

Anniek herkent dat ook: "Ik heb hier standaard drie dekens liggen op de bank en als er vrienden zijn moeten ze er ook aan geloven’."

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}