Studentenvakbond noemt avondklok "disproportioneel"

Studentenvakbond noemt avondklok "disproportioneel"

REGIO – De landelijke studentenvakbond (LSVb) is tegen het invoeren van een avondklok. De organisatie maakt zich grote zorgen over het welzijn en de gezondheid van jongeren. LSVb-voorzitter Lyle Muns: “Het water staat jongeren aan de lippen. Steeds vaker kloppen studenten bij ons aan met klachten variërend van lusteloosheid tot sombere gevoelens. Met een avondklok zou het laatste beetje vrijheid hen ook nog eens worden afgenomen.”

De studentenvakbond noemt de potentiële invoering van een avondklok onder meer "disproportioneel". “Vrijwel het hele sociale leven van jongeren ligt al stil en dat in zo’n belangrijke fase van hun leven, hetgeen allerlei gevolgen heeft voor het jongerenwelzijn. Als we deze beperking ook doorvoeren wordt het alleen maar erger,” aldus Muns.

Muns twijfelt ook aan de handhaafbaarheid van een avondklok. “Het is nu al bijna onmogelijk om de huidige maatregelen te handhaven. Als de politie dan ook nog moet zorgen dat iedereen ‘s avonds binnen blijft zitten, dan is er minder capaciteit beschikbaar om echte excessen aan te pakken.”

Wel ziet de vakbond andere extra maatregelen zitten om de verspreiding van de Engelse variant tegen te gaan.“Natuurlijk moeten we goede voorzorgsmaatregelen nemen om de Britse variant tegen te gaan. Maatregelen zoals het inperken van het vliegverkeer is daarbij een veel logischere toevlucht dan een keiharde avondklok.” 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}