Talis gaat 27 appartementen bouwen voor ouderen in Valendries

Talis gaat 27 appartementen bouwen voor ouderen in Valendries

WIJCHEN – Woningcorporatie Talis wil binnen twee tot drie jaar 27 appartementen voor ouderen realiseren in de Wijchense wijk Valendries. In Valendries is behoefte aan woningen voor ouderen. In de wijk wonen, net als in de rest van Wijchen, steeds meer ouderen. Met de nieuwbouwplannen wordt een extra mogelijkheid geboden om in de wijk te kunnen blijven wonen.

Talis knapt Valendries flink op met het groot onderhoud van 400 woningen. Daarnaast heeft de woningcorporatie plannen voor nieuwbouw in Valendries. In het plan komt een gebouw met drie woonlagen aan de Lindenstraat waar nu vier eengezinswoningen staan en op de plek van een leegstaande bungalow aan de Meidoornstraat. In Wijchen is behoefte aan sociale huurappartementen die geschikt zijn voor ouderen.

In gesprek

Wijkadviseur van Talis, Ester Keizer, vertelt: “Hoe goed het plan ook is, het is een verdrietige boodschap voor de vier huishoudens die nu plaats moeten maken voor de nieuwbouw. Sommige huurders wonen hier al hun hele leven. We zijn in gesprek met de bewoners. Samen met hen zoeken we naar een oplossing waar iedereen zich in kan vinden, want niets is zo erg als onzekerheid. De bewoners mogen terugkeren in de nieuwbouw en meedenken over deze plannen. Als ze niet naar een appartement willen, krijgen de bewoners voorrang op andere woningen in de buurt of in de regio.”

“We hebben ook de omwonenden op de hoogte gebracht van de plannen. Degenen die op de nieuwbouw uitkijken, nodigen we uit om mee te denken over bijvoorbeeld het ontwerp. We stellen kleine groepjes samen, zodat echt iedereen de kans krijgt om mee te denken.”

Zoeken naar goede oplossingen

Michel Pott, projectmanager van het plan geeft aan waarom juist deze plek is gekozen: “In oud Wijchen knappen we in verschillende fases 400 woningen op. Als we investeren in onderhoud voor 20 tot 25 jaar, willen we ervan overtuigd zijn dat dit de beste oplossing is voor de woningen en de plek. En dat waren we bij deze woningen niet. Omdat de woningen die er nu staan grote kavels hebben, kunnen er in verhouding meer woningen terug worden gebouwd. De ligging dicht bij het centrum is erg gunstig voor met name ouderen, waar we nu voor willen bouwen.”

Foto: Joop Ninaber/RN7

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}