Taptoe centrum Groesbeek bij herdenking 75 jaar vrijheid

Taptoe centrum Groesbeek bij herdenking 75 jaar vrijheid

GROESBEEK – In het kader van de herdenking van 75 jaar vrijheid in onze streek wordt op zaterdag 14 september een taptoe gehouden op het marktplein in het centrum van Groesbeek. De Nijmeegse Drumfanfare Michaël verzorgt het voorprogramma.

Bezoekers kunnen die dag van 18.30 tot 21.30 uur luisteren én kijken naar twee jeugdkorpsen (Jong Pasveer uit Leeuwarden en Jong DVS uit Katwijk) en drie seniorkorpsen (Show en Marchingband Juliana uit Amersfoort, Show en Marchingband Exempel uit Empel en Showband Irene uit Ede).

Vrolijk spektakel

Burgemeester Mark Slinkman en wethouder Sylvia Fleuren heten het publiek dan welkom: “Vrijheid is het waard om bij stil staan te staan. Dat doen we in de maand september met elkaar op veel verschillende manieren. Een taptoe is natuurlijk vooral een vrolijk spektakel. Maar het is ook een moment waarop we ons realiseren dat onze inwoners meer dan 75 jaar geleden geen vrijheid hadden. Geen vrijheid om ongedwongen samen te komen en grenzeloos te genieten van muziek,’’ zeggen zij vooruitkijkend op de taptoe in Groesbeek.

Herdenking 75 jaar vrijheid

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat ontelbare parachutisten van de 82e Airborne divisie in Groesbeek landden als onderdeel van Operatie Market Garden. De gemeente Berg en Dal viert en herdenkt dit begin van de vrijheid met een groot herdenkingsprogramma, samen met vele vrijwilligersorganisaties.

Programma en meer informatie

* Van ongeveer 18.30 - 21.30 uur
* Marktplein, centrum Groesbeek
* Toegang gratis
* Parkeren: openbare parkeerplaatsen centrum Groesbeek
* Combinatie van tribune zitplaatsen en staanplaatsen.
   Een deel van de tribune is gereserveerd voor veteranen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}