Tegenstanders windmolens Ewijk zoeken steun bij politiek

Tegenstanders windmolens Ewijk zoeken steun bij politiek

EWIJK – De drie samenwerkende actiegroepen tegen windmolens uit Ewijk zeggen steeds meer steun te krijgen vanuit de bevolking. Naar eigen zeggen hebben inmiddels 465 inwoners uit Ewijk en Bergharen een pamflet ondertekend, om te protesteren tegen de “extreem grote windmolens”.

De actievoerders hebben donderdag 7 februari contact gezocht met alle fracties van de politieke partijen in de gemeenteraad van Beuningen. De tegenstanders van windenergie willen graag met deze partijen in gesprek gaan.

Angst voor gezondheidsschade

Het voornemen om grote windmolens te plaatsen langs de Maas en Waalweg / A73 noemen ze een “zeer slechte ontwikkeling die gezondheidsschade, (geluids-)hinder en overlast zal gaan geven in heel Ewijk”.

De actievoerders oordelen negatief over de Gebiedsraad die het locatieplan voor windmolens en zonnepanelen heeft gepresenteerd. Deze inwoners zeggen zich niet vertegenwoordigd te voelen door de Gebiedsraad. “Wij hebben geen vertrouwen in de door de Gebiedsraad gemaakte afwegingen.”

“Geen overhaaste keuzes”

Volgens de actievoerders leggen de gemeente en de Gebiedsraad een veel te hoog tempo aan. “Juist omdat de technologische ontwikkelingen zorgen voor nieuwe en verbeterde mogelijkheden, moet er ruim de tijd worden genomen om zorgvuldig naar alle alternatieven en uitgangspunten te kijken. Er moeten nu geen overhaaste keuzes worden gemaakt, die over enkele jaren alweer achterhaald blijken te zijn,” zo schrijven de tegenstanders van de grote windmolens.

Er moet volgens de actievoerders veel beter dan tot nu toe worden afgestemd met de burgers die met de windmolens te maken krijgen. Ze vinden dat er een gebrek is aan transparantie met betrekking tot de Gebiedsraad.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}