Tegenvaller voor sportcomplex De Gelenberg: hoofdgebruiker trekt zich terug

Tegenvaller voor sportcomplex De Gelenberg: hoofdgebruiker trekt zich terug

DRUTEN – Zorginstelling ‘s Heeren Loo heeft besloten om zich terug te trekken uit de plannen voor het nieuwe sportcomplex De Gelenberg. ‘s Heeren Loo zou een van de hoofdgebruikers worden van dit nieuwe sportcomplex, maar trekt zich nu terug uit financiële overwegingen.

Willy Brink, de verantwoordelijke wethouder van de gemeente Druten, laat weten dat hij teleurgesteld is en het een gemiste kans vindt. “Heel erg jammer voor de Drutense gemeenschap. Maar gelukkig loopt de realisatie van het sportcomplex geen gevaar en kunnen we volgens planning nog steeds open in januari 2024.

Het zou wel kunnen dat de exploitatie van het sportcomplex nu duurder wordt voor de gemeente. ‘s Heeren Loo zou namelijk verplichten om het zwembad voor minimaal vijf jaar, voor minimaal 23 uur per week te huren, á 60 euro per uur. Dat zou dus neerkomen op een minimaal jaarbedrag van €71.760.

Extra voorzieningen

De gemeente Druten vroeg ‘s Heeren Loo om mee te denken aan het ontwerp van het nieuwe sportcomplex, zodat ook cliënten van Boldershof er gebruik van kunnen maken. Op verzoek van de zorginstelling nam de gemeente extra voorzieningen in het programma van eisen op. Zo wilden ze graag een grote kleedkamer, een aparte doucheruimte met voorzieningen, een beweegbare bodem in het bad en een tillift. Omdat ‘s Heeren Loo nu uit het project stapt worden die extra voorzieningen uit het ontwerp gehaald.

“We vinden het zeer spijtig”

Regiodirecteur David van Leeuwen van ‘s Heeren Loo vindt het ook jammer dat ze zich terug hebben moeten trekken uit het project. “We vinden het zeer spijtig, maar we hebben moeten constateren dat de omstandigheden zijn gewijzigd. De gevolgen van deelname zijn financieel zo ingrijpend, dat we tot ons grote spijt hebben moeten besluiten ons terug te trekken uit het project.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}