Test grasbeschermende hennepmatten tijdens Vierdaagsefeesten

Test grasbeschermende hennepmatten tijdens Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN – Onder de naam Step on the Grass werkte Michelle Lieffering de afgelopen tijd aan grasbeschermende hennepmatten, waarin gras- en bloemzaden zijn verwerkt. De matten moeten herstel van het gras na afloop van de Vierdaagsefeesten bevorderen.

Naast de matten, waar bloemen uit groeien voor bijen en vlinders, worden ook modulaire, klikbare transportpallets getest. Riëtte Folkers maakte deze pallets van hennep. De platen worden over gras heen gelegd om het te beschermen en na afloop worden ze weer verwijderd.

Kortere hersteltijd

Dit geeft het gras een aanmerkelijk kortere hersteltijd, omdat het niet beschadigd is geraakt. Doordat de pallets van duurzaam hennep zijn gemaakt, passen ze goed in het concept van de circulaire economie in het groene Nijmegen. De prototypes zijn te vinden in het Kronenburgerpark. Het gebruik van deze toepassingen zal voornamelijk tijdens grootschalige evenementen zijn.

Innovatieve producten

Na hun stage bij het Groninger bedrijf HempFlax ontwikkelden Michelle Lieffering en Riëtte Folkers innovatieve producten binnen de Hemp Design Factory. Industriële hennep is als grondstof geschikt voor bouwmaterialen, meubels, textiel, eten en nog veel meer. Het wordt in de provincie Groningen volop verbouwd, maar daarna verdwijnt het naar het buitenland.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}