Tinnitus en onzekerheid thema's van eerste Streektalent-nummers

Tinnitus en onzekerheid thema's van eerste Streektalent-nummers

REGIO - De eerste twee finalenummers van Het Streektalent 2018 zijn bekend. Florance van Breukelen presenteert op 15 december haar lied This Is My Dream, waar Robbert Meijer Can't Change This ten gehore zal brengen. De deelnemers schreven dit lied binnen de tijdslimiet van 48 uur.

(bericht gaat verder onder de video)

Oorsuizen

De opdracht die in het lied moest worden verwerkt, is dat het moet gaan over een onderwerp dat veel impact heeft gehad op het leven van de kandidaat. De Edese Robbert Meijer nam hiervoor Tinnitus als onderwerp, een vorm van oorsuizen. Hij heeft hier al enige tijd last van, en dat maakt hem naar eigen zeggen "wat zwartgalliger". 
Florance van Breukelen schreef haar lied over de onzekerheid waar ze structureel mee te maken heeft. "Mensen onderschatten mij vaak," zegt ze. "Als anderen denken dat ik iets niet kan, waarom zou ik dat dan wél kunnen?" Ook over haar deelname aan Het Streektalent had de Nijmeegse student vooraf haar twijfels.

Finale

Volgend weekend worden twee nieuwe kandidaten van Het Streektalent voorgesteld; de voormalig campusdichter Sander Bisselink en de troubadour Anouk Balins. 

Op zaterdag 15 december vindt de finale plaats van de talentenjacht. De in totaal zes kandidaten laten dan hun lied horen aan een jury, dat ze in 48 uur geschreven hebben. Deze jury, bestaande uit Jacko Zieverink, Thaïti en Maurice Demandt, beslist vervolgens wie de opdracht het best heeft uitgevoerd en zich 'Het Streektalent 2018' mag noemen.

Beluister de nummers van Robbert en Florance hier:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}