Trivos wint in Capelle aan den IJssel

Trivos wint in Capelle aan den IJssel

WIJCHEN – Onder de rook van Rotterdam behaalden de Trivosdames de eerste overwinning van dit seizoen. Nadat in de voorgaande drie duels de kansen aanwezig waren voor een overwinning, is het nu gelukt. De Trivos dames wonnen met 2-3.

In de eerste set werd een snelle 5-14 voorsprong opgebouwd. Trivos speelde fanatiek en geconcentreerd en het goede verdedigingswerk van met name Evi Bosmeier en Vera de Weerdt wierp zijn vruchten af. De daaruit voortvloeiende aanvallen werden afgerond door Michelle Koolen, Korinda Kant en Esmee Driessen, daardoor trok Trivos de eerste set naar zich toe. De tweede set ging lange tijd gelijk op. Bij een achterstand van 20-17 scoorde Lieke Wouters twee maal. Stefanie Beekers sloeg haar service uit het veld, waardoor het 21-19 werd. Uiteindelijk pakte VCN de tweede set.

Derde set 'snel vergeten'

De derde set was er eentje om snel te vergeten. VCN ging voor iedere bal, en in combinatie met veel persoonlijke fouten keek Trivos al snel tegen een forse achterstand aan: 8-2. Het laatste VCN-punt was een service die door de Trivosverdediging verkeerd werd beoordeeld.

Trivos moest de draad weer oppakken. Dat lukte in de vierde set en daarin lieten de dames zien over veel veerkracht te beschikken, waardoor het totale zelfvertrouwen behoorlijk werd opgevijzeld. De harde klap van Lieke Wouters langs de lijn gaf VCN de genadeslag: 10-25.

Goed voor het zelfvertrouwen

De vijfde set moest de winnaar uitwijzen. Trivos begon slecht. Het eerste VCN punt werd moeiteloos binnen geslagen, omdat er geen enkel Trivosblok te bekennen was. VCN was uiteindelijk de zenuwen niet meer de baas, en ging onderuit in de laatste set, waardoor Trivos won. De eerste overwinning van Trivos is daarmee een feit. Coach Peter Groenen ziet de overwinning als een keerpunt: “Een overwinning in een uitwedstrijd is lekker. Goed voor het zelfvertrouwen, en nu moeten we doorgaan op de ingeslagen weg.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}