Trivos zet nieuwe stap richting titel

Trivos zet nieuwe stap richting titel

WIJCHEN – Het kampioenschap in de derde divisie B komt steeds dichterbij voor Trivos. De volleybalsters uit Wijchen wonnen zaterdag na een spektakelstuk van het derde team van Vocasa. Hoewel de eerste set verloren ging, rechtte de formatie van trainer Peter Groenen daarna de rug: 1-3 (26-24, 23-25, 9-25 en 26-28).

Zenuwen

Trivos liet in de Nijmeegse Vocasa-hal direct zien wie de baas was. De Wijchenaren hadden de eerste set met een ruime voorsprong (18-24) zo goed als zeker gewonnen, maar niets bleek minder waar. De zenuwen leken de gasten uit Wijchen de baas, want de thuisploeg denderde over Trivos heen om de set binnen te slepen: 26-24.

Overtuiging

Nadat Trivos de tweede set op het nippertje won (23-25), begonnen de volleybalsters uit Wijchen steeds overtuigender te spelen. Vocasa leek gedurende de derde set nergens meer te bekennen, wat vooral werd veroorzaakt door de uitstekende servicedruk van Korinda Kant (vier punten), Anne Veenstra (zes punten) en Manon Ottjes (acht punten). Laatstgenoemde won uiteindelijk de set voor haar ploeg met een kiezelharde smash.

Beslissende punt

Even dacht Trivos de laatste set gewonnen te hebben, maar de ploeg van trainer Peter Groenen vergat het laatste puntje te maken. De volleybalsters maakten het zichzelf daarmee onnodig moeilijk. Toch was een vijfde set niet nodig, want op de valreep herstelde Trivos zich door het beslissende punt te maken.

Oefenmeester Peter Groenen was tevreden met de vierpunter, maar was minder te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. "Vooraf had ik hiervoor getekend, maar het verlies van de eerste set was volstrekt onnodig als je met 18-24 op setpoint staat."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}