Turgay Tankir: "Ze hadden al een week eerder het vertrouwen in mij opgezegd. Ik wist van niks!"

Turgay Tankir: "Ze hadden al een week eerder het vertrouwen in mij opgezegd. Ik wist van niks!"

NIJMEGEN – Turgay Tankir moest anderhalf jaar geleden aftreden als wethouder van Werk en Inkomen, nadat zijn eigen PvdA-fractie het vertrouwen in hem had opgezegd. Het voelde voor hem als verraad, als een mes in de rug. Nu kijkt hij terug op die periode: "Ik dacht echt dat ze een grapje maakten!"

Verdeeldheid door bijzondere bijstand

Het is eind 2016 als duidelijk wordt dat de relatie tussen de PvdA-fractie en haar eigen wethouder verstoord raakt. Een bezuiniging op de 'bijzondere bijstand' zorgt voor irritatie en verdeeldheid binnen de PvdA Nijmegen. "Ik zat als enige PvdA-wethouder in het college. Ik heb gedaan wat ik kon om het maximale te behalen", aldus Tankir anderhalf jaar later. "Meer zat er niet in."

De tekst gaat verder onder de video

'Achterbaks'

De breuk wordt duidelijk wanneer Tankir de fractievoorzitter en de voorzitter van het afdelingsbestuur op bezoek krijgt. "Ik kon aan hun gezichten zien dat ze geen goed nieuws kwamen brengen", zegt Tankir. De wijze waarop hij aan de kant werd gezet noemt hij 'achterbaks'. "Een week lang wist ik van niks, terwijl al lang was besloten dat ik zou moeten vertrekken." 

Zie ook: Wethouder Turgay Tankir voelt zich niet gesteund door eigen fractie en stapt op

Dit weekend zendt RN7 het hele interview met Turgay Tankir uit.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}