Twee gewonde passagiers ontspoorde fietslorry Kleef weer uit ziekenhuis

Twee gewonde passagiers ontspoorde fietslorry Kleef weer uit ziekenhuis

KLEEF – Na een ongeval met de Grenzland-Draisine bij Kleef zijn de twee ernstig gewonden uit het ziekenhuis ontslagen. Dat zei de de Duitse politie maandag. Er zaten in totaal 10 passagiers op de fietslorry van Kranenburg naar Kleef toen het railvoertuig zondagavond ontspoorde.

Een 26-jarige man mocht zondagavond na poliklinische behandeling het ziekenhuis verlaten en een 53-jarige vrouw was maandag weer thuis. Zij heeft bij het ongeval met de fietstrein een flinke blauwe plek op haar knie gekregen.

Abrupt remeffect

Volgens de politie leidde een defect aan een van de wielen tot de ontsporing ter hoogte van de straat Stiller Winkel. Door het abrupte remeffect gleden de passagiers die op de pedalen zaten van het zadel en liepen ze kneuzingen op.

Toeristische attractie over oud spoor

De fietslorry Grenzland-Draisine rijdt als toeristische attractie over het oude spoor tussen Groesbeek en Kleef. Een draisine is een klein aangedreven railvoertuig, meestal te licht om voor het trekken van wagons benut te kunnen worden. Draisines worden gebruikt voor inspectieritten, om de spoorarbeiders naar de plaats van de spoorwerken te brengen en dergelijke. Het vervoermiddel werd uitgevonden door Karl von Drais.

Lees ook:

FIETSLORRIE DRAISINE OOK TOEGANKELIJK MET ROLSTOEL

Foto: Grenzland Draisine (Facebook)

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}