'Uitvaart' NEC verloopt zonder slag of stoot

'Uitvaart' NEC verloopt zonder slag of stoot

NIJMEGEN – De supportersgroepen East Side & HKN van voetbalclub NEC hielden zondagavond een rustig verlopen uitvaartdienst voor de club. Na het neerleggen van een grafkist met kransen, onder begeleiding van fakkeldragende supporters, bleven de aanwezigen een half uurtje praten. 

Om kwart over negen, een half uur na de start van de uitvaart, was het leeuwendeel vertrokken.

De Nijmeegse voetbalclub behaalt al een tijd slechte resultaten. Vrijdag was er de druppel die de emmer deed overlopen na een 0-1 verlies tegen MVV. Hiermee is de club op de elfde plek in de Keuken Kampioen Divisie beland. Voor de Eastside & HKN supporters voelde dit alsof de club was gestorven, waardoor het idee ontstond om een uitvaart te organiseren. 

Tekst gaat verder onder de video.

 

Foto: Sebastiaan Mulleners

Verhaal halen

Voordat de actie van start ging, bestonden er zorgen of het wel rustig zou blijven. HKN heeft een reputatie als het aankomt op het organiseren van acties. Zo is de groep vaker verhaal komen halen bij het stadion na slecht verlopen wedstrijden. Dit seizoen gebeurt dat nauwelijks. Volgens de organisatoren van de uitvaart heeft dit te maken met het gevoel alsof de club ten onder gaat. 

Foto: Sebastiaan Mulleners

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}