RU-restaurant De Refter verbouwt zes maanden lang

RU-restaurant De Refter verbouwt zes maanden lang

NIJMEGEN – Nijmeegse studenten en andere bezoekers van De Refter op de universiteitscampus moeten deze zomer uitwijken naar een andere eetgelegenheid voor hun dagelijkse warme hap. De mensa aan de Erasmuslaan wordt volgens studentenblad ANS zes maanden lang verbouwd.

De deuren van het universiteitsrestaurant worden vanaf 6 juli gesloten. De Refter werkt met ingang van deze week met een aangepast assortiment om te voorkomen dat er voedsel moet worden weggegooid.

Ander assortiment

David Niessen, afdelingshoofd Retail en Catering van het Facilitair Bedrijf zegt in ANS: 'In de vernieuwde Refter zal er een ander assortiment komen. Daarom willen we mensen er nu ook op attenderen dat sommige dingen de komende weken op kunnen zijn.' 

Zodra op 6 juli de vakantie begint gaan de deuren dicht. In de zomerperiode kunnen mensen terecht bij een van de andere eetgelegenheden op de campus, zoals het Gerecht in het Grotiusgebouw.

Foodcourt

Na de zomer wordt een klein deel van De Refter opnieuw geopend met tijdelijke voorzieningen, maar hoe dit er precies uit komt te zien, is volgens Niessen op dit moment nog niet duidelijk. 'Welk deel van de Refter precies opengaat, hangt ervan af hoe de verbouwingen er op dat moment voorstaan.' De werkzaamheden duren tot het einde van het jaar, waarna de vernieuwde Refter in januari 2019 de deuren opent als ‘foodcourt’.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}